logo
Dobermann kennel von Apoldastamm
Home von Apoldastamm
Apolda     Dobermann
Onze Dobers
Sportief resultaat
Show resultaat
Foto galerij
Dek-Geboorte melding
Onze Nakomelingen
Een pup en dan .?.?.
Contact & Disclaimer
Dober nieuws
Medische tips / info
Evenementen & Links

 

 

                             Foto galerij nakomelingen van :

         Kayleigh, Aranka, Blissany en Cassandra

Foto verslagen van onze Dobers en nakomelingen van Kayleigh´s A- en B-Nest en van Aranka haar C- en D-Nest.

Blissany haar E-Nest en

Cassandra met haar F-Nest.

24 April 2016 F-Nest Cassandra

 

Cassandra en haar F-Nest 24 April 2016

 

  Nog geen goede foto beschikbaar

Fanja von Apoldastamm

Farrell-Sky von Apoldastamm

Fayenne von Apoldastamm

 

Fayenne is onze laatste aanwinst en zij weet zich goed staande te houden tussen de andere Dobers, is zelfs brutaal tegenover de andere en wanneer zij wil spelen laat zij dit weten door hen in de poten te bijten, hierdoor komen zij dan ook in actie, precies wat zij wil.

Fedor-Castor von Apoldastamm

Ferdinand-Max von Apoldastamm

Ferry von Apoldastamm

 

Ferry hier samen met de tekkel en zoals te zien is zijn zij ook dikke vrienden en in het begin was het een hele opgave met 2 jonge honden in huis. Nu is er wat meer rust gekomen en luisteren zij ook al wat beter naar hun baasjes, die er toch heel blij mee zijn.

Fjord-Jethro von Apoldastamm

 

Fjord-Jethro heeft zijn nieuwe woonplek in het zuiden van Nederland gekregen en op de foto is duidelijk te zien dat hij heerlijk slaapt tijdens het auto rijden. Zijn Baasje heeft ook nog een Dober-vrouwtje en beide kunnen het goed met elkaar vinden.

Flokky-Teddy von Apoldastamm

 

Flokky-Teddy is nadat hij met zijn nieuwe baasjes was meegegaan, 3 weken later nog een weekje bij ons geweest, de baasjes hadden al een vliegvakantie geboekt en konden hem niet meenemen, wat de kinderen niet leuk vonden en waren blij dat zij hem weer na de vakantie weer konden meenemen naar zijn nieuwe thuis in het westen van Nederland..

Fraser-Lord von Apoldastamm

 

Fraser-Lord heeft zijn geluk gevonden in Wessum, bij Susanne en Sven, zij zijn heel blij met hun mannetje en komen geregeld bij ons thuis met Lord om samen met onze Dobers heerlijk in de tuin te kunnen ravotten.

Freja-Jule von Apoldastamm

 

Freja-Jule, is na zes weken door haar 1e baasje, die geen tijd voor haar had bij ons terug gekomen en gelukkig voor Freja is zij op dezelfde dag door een nieuw gezin mee genomen en wordt daar heerlijk verwend, wat haar goed bevalt. De hele familie en zeker de kinderen zijn dol op haar en het vrouwtje is ook al begonnen met het trainen, wat Freja heel leuk vindt.

Flokky-Teddy isFritz von Apoldastamm

 

Fritz zijn baasjes Saskia & John zijn super enthousiast en hebben dan ook veel plezier om met hem actief te zijn, zijn dan ook met hem aan het trainen (puppy cursus) en hebben ook al deelgenomen aan een Show in Essen en Fritz heeft dan ook een mooi keurverslag gekregen in de babyklasse met een veelbelovende plaatsing.

 

10 Februari 2016 E-Nest Blissany

 

Blissany en haar E-Nest 10 Februari 2016

 

Bliss, heeft haar 1e nestje gekregen op 10 Februari en de eerste pup werd kort nadat zij buiten was geweest (3 minuten weer in huis) geboren. Alle pups zijn snel en zonder problemen ter wereld gekomen in nog geen 8 uur. Bliss was gedurende de geboorte van de pups zeer rustig en ook de eerste 4 weken zeer voorzichtig met haar babies, een geweldige moeder.

Earl-Branco von Apoldastamm

 

Earl-Branco, is bij ons in de buurt gebleven, nog geen 15 minuten auto rijden en zijn baasje komt zeker 1 x per maand bij ons en doet alles voor zijn Dobertje, dat zien wij graag en Earl-Branco vindt dat allemaal maar geweldig al die aandacht.

Ella von Apoldastamm

Eloise von Apoldastamm

Elvis von Apoldastamm

Esko von Apoldastamm

Everly von Apoldastamm

Evianne von Apoldastamm

10 December 2014 D-nest Aranka

Aranka en haar D-Nest 10 December 2014

 

Aranka heeft 12 gezonde pups ter wereld gebracht en allen hebben een goed thuis gekregen. Van de 12 pups waren er 6 reutjes, 3 zwart en 3 bruin en ook 6 teefjes, ook hier 3 zwart en 3 bruine teefjes. Net als haar 1e nestje heeft zij geen van onze andere Dobers bij haar pups toe gelaten, echt een zeer zorgzame moeder, die haar pups ten allen tijde beschermd. Wij zijn dan ook zeer tevreden met de pups uit de combinate met Pride of Russia Urano.

Dunfhlaith von Apoldastamm

 

Dunfhlaith is bij Frank, een medelid van Dobermann ver. Dortmund gekomen en hij heeft al een Doberteefje Chariten, dus zij heeft ook een speelkameraadje. Wij vinden dit geweldig, zo kunnen wij zien hoe zij zich verder ontwikkeld, hopelijk net zoals Celina en Cassy.

Duke von Apoldastamm

 

Duke heeft het enorm getroffen, hij is omringd door vele lieve huisgenootjes, waaronder Fritz een ruwhaar tekkel 1 week ouder en een jong katje (zie foto) ook twee jonge kinderen en 3 varkentjes (waarvan er één ook eerst in huis was) en natuurlijk de trotse baasjes Richard en José. Duke en de andere hebben heerlijk de ruimte om te kunnen spelen.

Dino von Apoldastamm

 

Dino is naar onze zuiderburen gegaan en bekijk de Video van Dino, d.m.v het aanklikken van de foto. Dino in de tuin waar hij zijn boodschap doet en keurig door zijn baasje met de stem wordt beloond / geprezen.

Dona Chia von Apoldastamm

 

Donna is een pittig dametje en bekijk de Video van Donna, aanklikken d.m.v. de foto. Donna is heerlijk aan het spelen op een kussen en ververmaakt zich prima met haar speeltje.

Delain von Apoldastamm

Vandaag is Delain net 1 jaar geworden!!! Ons kleine pupje is ondertussen al een hele hond geworden, maar dat vergeet ze soms zelf wel eens.

Ze doet het prima, we zijn nog steeds heel blij dat ze bij ons is. Ze is erg voedings-gericht wat het trainen gemakkelijker maakt. Ze is nog erg jong in haar hoofd maar nu is ze soms wat aan het puberen. Ze begint stilaan wat te veranderen. Met honden die ze kent, is ze altijd erg lief. Ook met onze 2 andere honden gaat het super. Eigenlijk is ze best slim en altijd enthousiast.
Groetjes
Gwen & Paul

Dubai von Apoldastamm

 

Dubai heeft het enorm getroffen, hij kan de hele dag samen met Chili (half zus) spelen en wanneer hij moe is heerlijk tegen/bij Chili liggen Dubai gaat eind maart naar de 1e buiten-show in Gütersloh, waar hij in de baby-klasse deelneemt.

Durack von Apoldastamm

 

Durack heeft natuurlijk een naam waarvan men denkt is hij nu echt een dondersteen, maar ook hij heeft zijn rustige momenten en zoals een pup is, zijn actieve momenten met daarna het hoog nodige slaapje om bij te tanken, een heerlijk kereltje en woont gelukkig dichtbij.

Dona von Apoldastamm

 

Donna is een pittig dametje en bekijk de Video van Donna, aanklikken d.m.v. de foto. Donna is heerlijk aan het spelen op een kussen en ververmaakt zich prima met haar speeltje.

Dana von Apoldastamm

 

Dana is een mooi donkerbruin teefje, helaas op deze foto is dat niet goed te zien, zij is volgens haar baasjes zeer slim en krijgen van vele vrienden en andere hondenliefhebbers complimenten over haar uiterlijk en fijne karakter. Dana komt momenteel per week ruim een een kilo aan, net zoals haar broertjes en zusjes.

Dex von Apoldastamm

 

Dexx woont in het hoge noorden van Nederland, Friesland wel te verstaan en heeft heel veel kippen waar hij aan moet wennen en ook een aantal paarden hebben zijn baasjes. Dexx doet het geweldig en staat zijn mannetje.

Djinny von Apoldastamm

 

Djinny het pittige dametje van het D-Nest, alles wat zij bij de andere pups deed was ok, maar owee als een andere pup bij haar aan het donderen was, dan liet zij even zien wat zij in huis heeft.   Djinny en Dexter kunnen het samen goed vinden, hoewel Dexter toch wat meer ook op zichzelf kan zijn en zij blijft nog wel even doorgaan, een hoop energie heeft dit meisje.

Dexter von Apoldastamm

 

Dexter en zijn zusje Djinny wonen dicht bij elkaar en zijn een paar keer per week samen. Hier liggen beide te genieten bij de kast. De baasjes van Dexter en Djinny zijn reuze blij met hun Dobertjes.
   

23-Oktober-2013 update C-nest

Aranka en haar C-Nest 9 Juni 2013

 

Aranka heeft haar 1e nestje gekregen op 9 juni 2013. Negen mooie gezonde pups, 1 zwart reutje, 5 zwarte teefjes en 3 bruine teefjes.

Aranka heeft de pups vanaf het begin tot dat de pups met de nieuwe pup-eigenaar meegingen, bewaakt, zelfs haar Dobervrienden mochten niet bij het nestje komen, tot grote teleurstelling van haar fan's.

Cassandra von Apoldastamm

 

Cassy, zoals wij haar roepen/noemen, is onze laatste nieuwe aanwinst. Zij is heel ondernemend en super vrij, is de beste vriendin van/met onze andere Dobers, zeker Bliss is haar favoriet en deze twee breken dan ook aardig de boel af tijdens het spelen in de huiskamer, zelfs de zware lederen bank verschuiven zij zonder moeite.

Charlie von Apoldastamm

 

Charlie woont heerlijk in bosrijke omgeving en haar baasje gaat met haar trainen voor het vinden / redden van mensen in afgelegen gebieden. Zij gebruikt haar neus al prima en zal het zeker in de toekomst goed doen.

Celina von Apoldastamm

 

Celina is een heerlijke dondersteen, die het goed doet en graag speelt met de andere Dobers bij afdeling Dortmund, ook Cassy speelt graag met haar en beiden zijn niet moe te krijgen, blijven net zo lang doorgaan, tot zij verplicht in de auto moeten voor rust.

Celma von Apoldastamm

 

Celma, zittend in het water van het IJselmeer en heeft een speelkameraadje bij haar huidige baasjes. Zij zijn heel blij met Celma en krijgen vele komplimenten zoalsm zij eruit ziet en zo leuk met de andere honden speelt.

 

Chia von Apoldastamm

 

Chia heeft haar stek gevonden in Zeeuws Vlaanderen en had in het begin heimwee naar haar 2 zusjes, die zij tot en met 10 weken nog samen waren in Graes. Gelukkig heeft zij het nu goed naar haar zin en is haar baasje er ook blij mee.

Chiara von Apoldastamm

 

Chiara de kleine dondersteen heeft een reusachtig speelgoedvriendje, die zij overal in huis en tuin mee neemt, onafschijndelijk dus. Nu is Chiara natuurlijk nu wel een stuk gegroeid en zal de verhouding Speelgoed-dober en  Chiara qua grootte wel hetzelfde zijn.

 

Chili von Apoldastamm

 

Chili heeft het zeker getroffen, zij kan en mag de hele dag tussen de kippen lopen, die iedere dag voor verse eieren zorgen, haar baasjes zijn heeeel blij met Chili en zij op haar beurt met hen. Chili heeft heerlijk de ruimte bij Hans en Christine en was al vanaf de eerste dag op haar gemak.

 

Cleopatra von Apoldastamm

 

Cleopatra heeft haar baasjes gekregen niet zo ver van haar geboorte-dorp Graes en het dochtertje was / is helemaal verliefd op Cleopatra en kan haar bijna niet loslaten, dat wordt wel anders wanneer zij een stuk gegroeid is en ook zij heeft heerlijk de ruimte op haar nieuwe stek.

 

Condor von Apoldastamm

 

Condor heeft zich prima staande gehouden tussen zijn acht zusjes en heeft er ook nog zelf een baby erbij gekregen ( niet zelf natuurlijk) tenminste zijn baasjes hebben 2 dagen voor de geboorte van Condor zelf een baby gekregen. Zij hebben het zodoende behoorlijk druk een baby en Condor die ook alle tijd en aandacht opeist.

   

31-8-2013 update B-Nest Kayleigh

Kayleigh en haar B-Nest 2 April 2012

 

Kayleigh heet  op 2 April 2012 haar 2e (B) Nestje gekregen en haar 11 pups hebben het allemaal goed gedaan en zijn allemaal goed van karakter, vrij, sociaal en zeer nieuwsgierig/ondernemend, de pups hebben allemaal een echte Dobermann liefhebber(s) met ervaring als baasje gekregen.

 

Brennah von Apoldastamm

 

Een heerlijke speelse jonge dame en hier even haar energie weg bijtend op een kauwstaaf en op de foto is zij een half jaar en Brennah heeft echt een hele mooie donkere bruine vacht ook in haar gedrag is zij hetzelfde als haar 3 broertjes en 7 zussen, één en al power, superlief en vrij in omgang.

Agnes en Rob zijn de trotse baasjes van Brennah

 

Bonne Fee von Apoldastamm

 

Bonne Fee, roepnaam Fee, woont heerlijk buiten op een verbouwde boerderij bij Mark en Miranda. Een drietal paarden lopen op het stuk grond rond en Fee gaat gewoon haar gang en met gang kunnen wij wel zeggen met heel veel energie, die zij hier uitstekend kwijt kan. Alle zwarte teefjes zijn een kopie van Kayleigh (uiterlijk en karakter)  27 september 2012

 

Boy von Apoldastamm

 

Gea en René zijn de trotse eigenaars van Boy en hij heeft het goed naar zijn zin met de dagelijkse wandelingen in het bos met René Gea maakt schitterende  vogel - dieren beelden van Keramiek en wij hebben van haar een hele mooie Dobermann beeld gekregen. (zie Dobernieuws)

 

Beau von Apoldastamm

 

Beau heeft zijn thuis gekregen bij Loewie en zijn paarden en er kwam nog een Dobermann bij, met roepnaam Cooper. Beau heeft dus een speelkameraad en beiden hebben daar heerlijk de ruimte. Alleen nu maar hopen dat alles goed blijft gaan, wanneer Beau volwassen wordt.

 

Bayleigh von Apoldastamm

 

Bayleigh heeft thuis een Dobermann vriendin  (zij komt van Dobermann rescue) Juultje en sinds kort gaat hij met  zijn baasje Willie naar de IJsel om daar heerlijk pootje te baden. Hier komt hij in kontakt met andere honden en dat gaat heel goed, een fantastisch sociaal gedrag heeft Bayleigh.

juli 2012

 

Brownie von Apoldastamm

 

Brownie, geniet van alle aandacht die zij krijgt van Hans en zijn familie. Zij is net als de andere broertjes en zusjes een vrij en ondernemend Dobertje met aandacht voor iedereen om  uitbundig te begroeten. Spelen met andere honden doet zij graag

juli 2012

 

Blissany von Apoldastamm

 

Bliss heeft voor het eerst meegedaan in Recklinghausen op de CAC-Show daar en heeft een uitstekende beoordeling van keurmeester Armin Hoppe gekregen, een veelbelovende pup in de babyklasse (Bliss 13 weken jong')

juli 2012

 

Branca von Apoldastamm

 

Branca, hier met haar favoriete speelbal. Nelly en Peter hebben thuis een enorm project : het bouwen van een nieuw  huis en Branca vermaakt zich prima tussen al het bouwmateriaal en met de mensen die daar aan het werk zijn, een hele goeie afleiding voor haar en ook heel enthousiast, ook samen met Bliss in de tuin (2 tornado's)

 

Bellissima von Apoldastamm

 

Bellissima, de kleine dondersteen van het elftal is uitgegroeid zoals Kayleigh was met deze leeftijd van een ½ jaar. Wij werden ook onstuimig begroet door Bella (roepnaam) en het spelen met Bliss dat was als een orkaan, zoals die twee door de tuin renden en ons allen even kwamen aantikken (uitkijken voor de knieën) Na het speelkwartier hebben wij Bliss in de auto gedaan en kon Bella enigzins tot rust komen en wij even rustig zitten en bijpraten over alle pups.

 

Bianca von Apoldastamm

 

Bianca heeft een Dobermann reutje (2 weken ouder) Orkan als speelkameraad en deze twee zijn dan ook goed aan elkaar gewaagd. Henk en familie wonen op een voorheen boerderij (grondstuk en een nieuwbouw woning, totaal geen boerderijwoning) een mooie plek voor dieren en deze zijn ook aanwezig, 3 paarden, schapen, pauwen, ganzen, eenden en nog veel meer, werkelijk een paradijs voor  Bianca en Orkan (reutje) en een duitse dog van 11 jaar.

 

Bo von Apoldastamm

 

Bo ligt hier lekker te slapen op de bank tussen de kussens en zij heeft het natuurlijk goed voor elkaar zo. Susan en familie genieten iedere dag van Bo met haar immer nieuwsgierigheid en ondernemings drift. Bo geniet ook van het buiten leven en van de koeien in haar achtertuin.

 

   

16 Januari 2010 A-Nest Kayleigh

Kayleigh en haar 1e nestje met 13 pups

 

 Kayleigh heeft op 16 januari 2010 haar 1e nest(je) gekregen van 13 gezonde puppen en nu een jaar later heeft zij op de laatste 2 tentoonstellingen bewezen, dat zij er nog steeds mag zijn. Zowel in Gütersloh op 17 apil 2011 en in Kaunitz op 1 mei 2011 heeft zij 2x de 1e plaats behaald met als resultaat CAC DV en Anwartschaft VDH Duits Kampioene. 

 

Aristo von Apoldastamm

 .

Keurmeester Martin Gschwindl keurde Aristo in Stadland, op de Sonderausstellung van de Dobermann Verein Stadland en werd hij beloond met een VV met uitmuntende beoordeling. Karaktervolle en temperamentvolle Puppen met goede toekomst, was de toelichting van de keurmeester uit Oostenrijk.
Aristo doet het sportief uitstekend (speuren, appél en manwerk)

 

 Loes met Kayleigh, Aristo & Aranka

 

Kayleigh samen met twee van haar nakomelingen Aranka en Aristo, Aranka is een mooi donker bruin teefje en haar broer Aristo is haar favoriete speelkameraad. Zo met zijn drieën  kan het er hard aan toe gaan tijdens het rennen en spelen.

 

 Aranka von Apoldastamm

 

Keurmeester Martin Gschwindl keurde Aranka in Stadland, op de Sonderausstellung van de Dobermann Verein Stadland en werd zij beloond met een V V met een uitmuntende beoordeling. Karaktervolle en temperamentvolle Puppen met goede toekomst, was de toelichting van de keurmeester uit Oostenrijk.
Sportief doet zij het ook goed en heeft er veel plezier aan, zeker met het speuren en Loes wordt het trainingsveld opgetrokken voor het Appél  en manwerk.

 

Ayden von Apoldastamm

 

Op deze foto is Ayden 10 maanden en goed ontwikkeld, werkelijk een mooie grote bruine Dobermann reu met de eigenschappen zoals wij die graag zien. De eigenaren hebben kleinkinderen en hij is heel lief voor ze, terwijl zij toch soms wel een beetje ruw zijn tegen Ayden..

 

Anouschka von Apoldastamm

 

Zij kan de hele dag in de tuin rondscharrelen en is ook vaak op het terras te vinden waar zij verder wat uitrust voor de volgende toer in de tuin, echt een energieke hond. Anouschka is heel lief voor de kat, maar deze blijft toch wel wat liever op afstand, daar zij toch wel enigzins ontstuimig is.

 

Allegra von Apoldastamm

 

Allegra is een teefje met een mooi kop type en donker bruin van kleur, dat na een aantal maanden in Duitsland verbleef naar Thailand verhuisde, haar baasje moet voor twee jaar daar werken en het hele gezin is dan ook mee verhuisd. Afgelopen winter /Kerst zijn zij voor een vakantie terug geweest in Duitsland. Zij ziet zo wel wat van de wereld.

 

Akyra op trainingsveld

 

Hier kijkt zij vol verwachting naar haar beloning, het knooptouw, waar zij haar best voor doet.

Hier een bericht van Martina en Christoph :  

Sie ist eine schlaue junge Hündin, welche uns durch ihr aufgewecktes Wesen

viel Freude bereitet. Aber auch der Kuschelfaktor ist bei ihr sehr stark ausgebildet,

so dass wir um die morgendlichen und abendlichen Schmusestunden nicht drum herum kommen.         Alles in allem sind wir super zufrieden.

Ashanti even in Graes thuis

 

Anja & Bernd, de nieuwe eigenaren van Ashanti waren zondag 14 augustus 2011 bij ons om Ashanti te laten zien en tevens om met ons kennis te maken. Het was een hele gezellige middag en Aristo (helemaal verliefd op . . ) Ashanti hebben lekker gespeeld in de huiskamer en Aranka keek zo van hé moet dat !.

 

Ayla traint in Aachen

 

 Ayla von Apoldastamm heeft haar thuis gekregen bij Aloys en Kitty in Zuid Limburg. Samen met haar baasje Aloys, traint zij bij de Duitse Herder vereniging in Aachen voor haar BH (VZH NL) examen. Ayla heeft ook een huisgenoot Django (Dobermann reu) en beiden zijn dan ook dikke vrienden en kunnen de hele dag heerlijk buiten spelen.

17 maanden

 

Ayko weer even in Graes

Ayko en zijn baasjes zijn zo trots op hun mannetje en zijn met hem bij ons geweest om te laten zien hoe hij is uitgegroeid tot een echte kerel (nu 2 ½  jaar jong, 14 Juli 2012). Een hele lieve sociale Dober reu die het erg goed doet.

Amber een lieve schat

 

Amber was het  die werkelijk  bij ons wilde blijven en zeker niet mee wilde met de nieuwe eigenaar. Het heeft ons dan ook pijn gedaan dat wij haar hebben laten gaan. Achteraf heeft zij het toch getroffen op haar nieuwe adres, hele lieve mensen die echt gek op Amber zijn en haar een goed thuis gevoel hebben gegeven, voor ons ook een hele geruststelling.

 

Oktober 2012

   
   

 

 

 

Dobermann kennel von Apoldastamm  | info@apoldastamm.nl